Devil's food cake

Hei hå =)

Har hatt en super helg, med fri fra jobb på lørdag. Så da fikk jeg tid til å gå på teater, bake kake og ha vors i leiligheten med gode venner.

Idag har jeg latet meg, spist kake til frokost og lunsj og slappet fullstendig av. Deilig med det været som er utenfor!

Kakeoppskriften har jeg stjålet fra passion4baking, som er en av mine største inspirasjonskilder til baking. Hun har så mange gode oppskrifter, god måte å vise hvordan hun gjør det på, og en fantastisk passion for baking rett og slett!




Nå blir det jo nesten som om jeg kopierer alt fra henne, men men!

Ingredienser

200G smør
3DL sukker
3 egg
5DL mel 
1DL kakaopulver
1TS bakepulver
2TS vaniljesukker
1TS natron
1TS salt
2DL vann
1DL rømme

Jeg liker å gjøre det litt klart i boller først, så er det lettere å holde det rent!

 

Start med å sette ovnen på 175grader.
Så kan du begynne med å mikse sammen smør og sukker på middels hastighet.

 

Tilsett så eggene, men tilsett ett av gangen. Jeg var litt "kjapp" og tilsatte alle med en gang, men da er det lett for at smøret og eggene skiller seg.

Bland sammen alt det tørre (mel, kakaopulver, vaniljesukker.bakepulver, natron.salt) og miks det sammen med resten av røren.



Når det er mikset godt sammen tilsetter du vann og rømme.




Miks i vei til du får en fin røre =)


Smør fordel røren i en form og sett det til steking. Jeg brukte en hjerte for jeg har kjøpt hos bakeshop i Bergen. Smør formen godt slik at kaken lett løsner seg når du skal ta den ut! 
Kaken står i ovnen i ca 40-50 min på 175grader. Jeg brukte en liten form og fordelte røren slik at jeg stekte i to omganger, så kaken brukte ca 30 -40 minutter. Men slikt passer man jo på =)

 

Mens kaken står  i ovnen kan man begynne å lage glasuren, som er veldig enkel.
150G smør
1DL kremfløte
500G med 70% sjokolade

Glasuren lages enkelt ved at du blander ingrediensene og lar dem smelte sammen over et vannbad.

Men vent med å ta glasuren på til den er kjølt ned. Den er for tynn når den er varm =)

 

Jeg valgte å steke kaken i to omganger, eller i to former (men hadde bare en) slik at jeg kunne legge fyll i midten og jeg slapp å skjære gjennom den.  Banan og jordbær er noe jeg syntes er fantastisk til sjokolade, så da ble dette i midten. Noe som passet perfekt, for all den sjokoladen kan bli litt mektig!


tok litt glasur under frukten, for å holde det litt fast!


Så kom "lokket" på!

Og finishen med glasur og resten av jordbærene som pynt.




Den var såååå god. Og jeg tror kanskje jeg må ta meg en lite stykke til kvelds også!

 


Vi hadde en super kveld ute igår =) og nå er jeg klar for en ny uke med skole, jobbing og muligens litt mer baking =)

 

Håper dere har hatt en fin helg!

2 kommentarer

Marit M

04.okt.2010 kl.22:28

Mmmmmm, ser supergod ut.

kongen av bobbleland

17.nov.2010 kl.10:11

Jeg stjal kakeoppskriften og den ble en stor suksses i bursdagsselskapet. takk Maren :)

Skriv en ny kommentar

hits